Data-Vocabulary Şeması Kullanımı Hakkında

Arama konsolunda aldığınız sarı uyarılar Ocak 2020'den itibaren başladı. Search Console'da data-vocabulary.org şeması kullanımdan kaldırıldı hatası alırsanız panik yapmayın. Hatayı Google'ın güncellemesi sayesinde aldınız. data-vocabulary.org, Google ile işbirliği yapan schema.org gibi işaretli bir veri şeması sitesi olabilir. Ayrıca SEO'da yapılandırılmış veriler anlamına gelir.

Yapısal Veriler: Google arama sonuçlarındaki açıklama bölümündeki ek bilgilerdir.

Schema.org ve data-vocabulary.org gibi yapılandırılmış veri şemaları, çevrimiçi olarak işaretleme tabanlı uygulamalar için paylaşılan anlamlı yapıları tanımlamayacaktır. Schema.org'un artan kullanımı ve tanınmasıyla, gelişimimizi tek bir SD şemasına odaklamaya karar verdik.

6 Nisan 2020 itibariyle, data-vocabulary.org işaretlemesi Google açısından zengin sonuç özellikleri için uygun olmayacaktır.

Örneğin, bir restoranın müşteri puanları gibi değer aralığı. İlgili sayfaya yerleştirilen şema kodları ile bunlar google'a bildirilir. Schema.org'un kullanımı arttığı için Google, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren data-vocabulary.org'u kullanmayı bırakacağını açıkladı. Bu güncelleme için bir politikacı açıklaması yaptı. 20 Ocak 2020 itibariyle, data-vocabulary.org şeması barındırılan sayfalarının kodunun Search Console ekranınızda başarısız olacağını belirtti.

Data-Vocabulary Şeması Kullanımı Hakkında

Yapısal veri şemaları nelerdir?

Yapısal veri formatlarının yanı sıra, yapılandırılmış veri şemaları oldukça sözlük gibi çalışır, tür türlerini tanımlar (örneğin "Kişi", "Etkinlik", "Organizasyon") ve dolayısıyla terimler ve ilişkiler (örneğin, "ad", "worksFor)."). Form ve şema arasındaki bu ayrımı koruyarak, çeşitli biçimlerdeki kullanıcıların eşdeğer, geniş çapta paylaşılan şemalardan kâr elde etmeleri mümkündür.

Veri-Kelime Bilgisi Hatası Nasıl Giderilir?

Veri-Kelime hata çözümü basitçe çözülmüştür. Hata, gerekli yapısal veri kodları kaldırılarak giderilir. Bunun için temanızın veya komut dosyası sahibinizin güncellenmesi gerekir.

Önce tema sahibiyle iletişime geçin. WordPress kullanıcıları için temalar güncelleme almadıysa, genellikle kullanılan SEO eklentileri güncellenerek giderilir.

Ana Sayfaya Dön »